Delen

4 September 2019

Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint Q&A met de ontwikkelaar: Gunsmith

Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint laat je in de laarzen stappen van een Amerikaanse elite-eenheid. Spelers in staat stellen om een gepersonaliseerd arsenaal aan wapens te maken dat aansluit op hun speelstijl is een fundament van de Ghost Recon-franchise.

In deze Q&A zijn we gaan zitten met het wapenteam om het te hebben over de ontwikkeling van het arsenaal in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint en om de nieuwe Gunsmith-functie uit te lichten.

Q: Laten we het hebben over de Gunsmith! Kun je uitleggen wat de visie van het team was bij de ontwikkeling van de Gunsmith, en wat er nieuw is in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint?

Het doel van de Gunsmith in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint is om spelers net zoveel vrijheid te geven als in Tom Clancy’s Ghost Recon® Wildlands, maar met meer impact op het gedrag van wapens.

Met de nieuwe Gunsmith en het nieuwe wapensysteem zullen spelers een gevoel krijgen voor hoe elke wapenuitbreiding verandert en hoe het wapen werkt. Het is belangrijk om elke combinatie van wapens en uitbreidingen anders aan te laten voelen.

Het was voor ons net zo belangrijk om spelers een verfijnde visuele ervaring te bieden met de Gunsmith. Elke combinatie van wapens en uitbreidingen is handmatig afgesteld om perfect overeen te laten komen met de modellen en animaties van dat wapen.

Het is belangrijk om een consistente visuele ervaring van hoge kwaliteit te leveren voor de wapens. Daarom zijn niet alle uitbreidingen te gebruiken met alle wapens.

Het doel van het team is om spelers zich zo realistisch mogelijk te laten bewapenen met echte wapens en uitbreidingen van special eenheden. Deze zijn uitgekozen op basis van uitgebreide criteria (o.a. wapencategorie, -fabrikant en -bereik).

De nieuwe systemen voor wapenversies en ontmanteling zijn geïmplementeerd om deze ervaring te verbeteren. Veel special eenheden passen hun wapens tot in de details aan, en vervangen zelfs schroefjes om hun prestaties te verbeteren. Elk wapen heeft een eigen voortgang in het wapenversie-systeem, met kleine verbeteringen aan de statistieken met elke versie. Alle bonussen zijn dusdanig afgesteld om de ervaring in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint zo realistisch mogelijk te maken, en zijn uitvoerig getest in zowel PvE als PvP.

Deze functie geeft een extra laag diepte aan de hardcore spelers die ervan houden om hun wapens te personaliseren.

Q: Wat kunnen spelers aanpassen in de Gunsmith?

Spelers kunnen de geleiderail, de onderloop, het vizier, de monding en het magazijn aanpassen. We zullen gaandeweg nieuwe aanpassingsopties toevoegen, zoals mondingsremmen en infrarood-lasers.

Er zullen tot wel 22 verschillende opties beschikbaar zijn voor alle 57 wapens en voor de 31 alternatieve versies. Dat zijn een heleboel combinaties!

In Ghost Recon Wildlands hebben spelers laten weten dat ze het vervelend vonden dat ze de wapenuitbreidingen op legendarische wapens niet konden aanpassen, dus in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint kan dat wel.

Q: Zijn er plannen om na de launch meer wapenuitbreidingen toe te voegen voor meer variëteit?

Jazeker! We zullen meer wapenuitbreidingen toevoegen met unieke werkwijzen, en we zullen ook proberen om meer variatie te bieden in de uitbreidingen voor elke wapencategorie. Al deze content kan worden vrijgespeeld door het spel te spelen.

Q: Waarom zijn sommige uitbreidingsvakken in de Gunsmith van Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands niet overgebracht naar Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint?

Door sommige uitbreidingen te verwijderen konden we meer diepte toevoegen aan de parameters van complexere en unieke wapenvarianten. Deze kun je vrijspelen door voortgang te maken of te ontdekken. Deze varianten hebben unieke kenmerken, statistieken en onderdelen zoals beschermkappen, kolven, trekkers en lopen.

Q: kun je meer vertellen over de wapenvarianten?

De varianten gedragen zich anders dan hun standaard tegenhangers, en ze verschillen in hoe ze eruit zien en in de terugslag. Ze verschillen ook in bereik, schade en stabiliteit.

Moderne wapens kunnen vaak worden aangepast om een standaard aanvalsgeweer om te zetten naar een CQC of een langeafstandsgeweer. Daarom is het doel van de varianten om meer opties toe te voegen door voortgang te maken (het wapenversie-systeem).

Het team heeft besloten om die veelzijdigheid vorm te geven met verschillende (varianten van) wapens. Daarom kun je in de Gunsmith niet langer kolven, trekkers en lopen aanpassen; die variaties zijn nu opgenomen in de varianten.

Hierdoor konden we veel verbeteringen aanbrengen: elke variant heeft nieuwe mogelijkheden voor uitbreidingen, nieuwe vuurstanden, grote verschillen in statistieken en soms zelfs een andere wapencategorie.

Het is cruciaal dat de spelers de impact merken van de aanpassingen die ze aanbrengen in de Gunsmith of tijdens het kiezen van een wapen. Daarbij stelden we kwaliteit boven kwantiteit, en hebben we gefocust op de keuzes zo veel mogelijk impact hebben op de speler.

Q: Kun je een voorbeeld geven van hoe een variant verschilt van het standaardwapen?

Laten we de 416 als voorbeeld nemen. Allereerst hebben we de standaardversie.

GRB Gunsmith Default416

Daarnaast heeft de 416 drie varianten: Aanval (in het spel ASU genoemd), CQC (in het spel Shorty genoemd) en DMR (in het spel Scout genoemd).

Elke variant verandert hoe het wapen eruit ziet, de statistieken, welke uitbreidingen beschikbaar zijn, de vuurstanden en de voortgang van wapenversies.

Wil je agressief spelen? Kies dan de aanvals-416 voor veelzijdigheid en meer schade.

GRB Gunsmith Assualt416

Binnen vechten? Neem een Shorty om de nadruk te leggen op betere hanteerbaarheid en mobiliteit.

GRB Gunsmith Shorty416

Heb je een langeafstandswapen nodig dat ook efficiënt is op gemiddelde afstanden? Dan is de Scout het wapen voor jou.

Q: Heeft elk wapen een variant?

Nee. We hebben ervoor gezorgd dat de meest iconische wapens en de meeste aanvalsgeweren varianten hebben wanneer het spel uitkomt. Een variant maken is bijna zo ingewikkeld als het ontwerpen van een heel nieuw wapen, en we willen ons focussen op het maken van unieke wapens die ook echt verschillend zijn.

Met 31 varianten, en nog meer in de planning voor nadat het spel uit is, zijn we erg benieuwd hoe spelers de aanpassingen aan de varianten eigen zullen maken.

Q: Hoe voegen varianten diepte toe aan het personaliseren van wapens in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint?

Door varianten apart te houden krijgen de meest herkenbare wapenopties waanzinnig veel diepte. Fans van bepaalde wapenmerken of -modellen zullen in staat zijn om genuanceerde ervaringen te maken gebaseerd op de varianten die ze kiezen.

Wapenvarianten zijn goed voor de balans en geven interessante diepte aan het spelersarsenaal zonder dat de balans in PvE of PvP daarbij verloren gaat.

Q: Kun je de wapenonderdelen individueel kleuren geven?

Jazeker! Spelers kunnen alle kleuren en camouflagepatronen gebruiken die ze hebben vrijgespeeld, een nieuwe functie in de Gunsmith van Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, waar elk patroon voorheen slechts een beperkt aantal kleuren had.

Spelers kunnen nu een paar van de veelgevraagde kleurencombinaties creëren, zoals een zwart geweer met beige uitbreidingen.

GRB Gunsmith 416 TanAttachments

Q: Zullen verwisselbare vizieren (reflex of open) worden toegevoegd?

Sommige spelers hebben interesse in deze functie, maar we hebben momenteel geen plannen om deze te implementeren. We houden de animo ervoor echter wel in de gaten.

Q: Kunnen lasers worden bevestigd aan de bovenste rail?

In sommige gevallen wel. Wanneer er genoeg ruimte is op de bovenste rail en als het vizier dat je hebt toegevoegd niet belemmerd zou worden door de toevoeging van een laser, kan het. In alle gevallen waar een laser een visuele belemmering zou vormen zit deze standaard op de zijrail.

Q: Zijn er verschillen in de schietervaring, zoals terugslag en herlaadsnelheid, vergeleken met Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands?

Het schietsysteem is verbeterd ten opzichte van Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Het meest merkbare verschil zit hem in de ballistiek. Alle wapens gebruiken de mondingssnelheid van het wapen waarop ze gebaseerd zijn.

Dit legt een grotere nadruk op de verschillende wapentypes en laat het schieten realistischer aanvoelen.

Herlaadsnelheden zijn ook verbeterd door het authenticiteitsteam, die met motion capture ervoor hebben gezorgd dat de animaties zo echt mogelijk aanvoelen. In Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint hebben we herlaadsnelheden opgesplitst in leeg en niet leeg. Je kunt ook een snellere herlaadsnelheid vrijspelen die een andere animatie hebben.

Wapens zijn een stuk levendiger tijdens het schieten, waardoor ze realistischer aanvoelen maar ook lastiger zijn om te beheersen. De mechanismen achter de terugslag van het wapen hebben bijvoorbeeld invloed op hoe het wapen beweegt.

Elk wapen heeft een bepaalde manier van schieten, waardoor spelers hun wapens kunnen beheersen zoals een echte soldaat in een speciale eenheid dat kan.

Terugslag en spreiding zijn nu beter te voorspellen, en beide worden beïnvloed door de uitbreidingen die je op je wapens zet.

We hebben ook de geluidseffecten van de wapens aangepast om het geluid meer nadruk te geven. Deze aanpassingen zijn geïmplementeerd in de gesloten bèta, en we zijn erg benieuwd naar jullie feedback.

We hopen dat jullie zullen genieten van de aanpassingen die we hebben gedaan om het schieten in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint realistisch en aangenaam te maken!


Voor het laatste nieuws over Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint kun je ons volgen op Twitter @GhostRecon en meepraten op de officiële Tom Clancy’s Ghost Recon-forums.