Delen

20 September 2019

Vragensessie met de ontwikkelaars - Balans tussen PvP en gedeelde voortgang in Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint

Gedeelde voortgang is een gloednieuwe optie in Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint. Je voortgang in het hoofdverhaal en Ghost War wordt gedeeld, wat betekent dat je hetzelfde personage gebruikt in zowel PvE als PvP. Je kunt niveaus omhoog gaan en nieuwe wapens en uitrusting verdienen door PvE, PvP of een combinatie van beiden te spelen.

We spraken met het ontwikkelteam van PvP om de vragen van de community te beantwoorden over de balans tussen Ghost War en gedeelde voortgang.

Ontwerpfilosofie

Q: Kun je ons wat meer vertellen over de filosofie achter de balans van Ghost War in Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint?

Met de gedeelde voortgang willen we dat onze spelers voortgang maken, waar en wat ze ook willen spelen: PvP, PvE of een combinatie van beiden. Je kunt met dezelfde Ghost spelen, welk speltype je ook kiest.

We hebben ook hard gewerkt om de juiste balans voor elk gameplay-onderdeel te bereiken, met enkele beperkingen en aanpassingen voor bepaalde PvE-elementen, zoals wapens, voorwerpen en perks.

Het was ons doel om een gelijk speelveld te maken in PvP. Ervaren spelers mogen geen te grote voordelen hebben op nieuwkomers. Om dit te bereiken hebben we het uitrustingsniveau uitgeschakeld, wapens PvP-specifieke schade gegeven en limieten ingesteld om de maximumwaarden van de statistieken van uitrusting, wapens en het voortgangsschema te verlagen.

V: Hoe definieert het team een 'te groot voordeel'?

Het team definieert een 'te groot voordeel' als statistieken zoals gezondheid en schade. We proberen te voorkomen dat sommige spelers moeilijker te doden zijn dan anderen, of dat ze wapens hebben die krachtiger zijn dan de rest.

Ghost War is een PvP-ervaring met tactische schietactie. Hoeveel voortgang je ook hebt gemaakt in PvE of PvP, de kills gaan altijd razendsnel. Een perfect schot en goede tactiek zijn de belangrijkste vaardigheden. Met de balanswijzigingen die we hebben doorgevoerd, kunnen nieuwe spelers de top bereiken, zelfs als hun tegenstanders meer voortgang hebben gemaakt.

GRB News PVPBalancing 1

Wapens met niveaus

V: Heeft een speler met een wapen van hogere kwaliteit een voordeel op een speler met een wapen van lager niveau?

Wapens van hogere kwaliteit hebben passieve bonussen, die het gedrag van een wapen kunnen beïnvloeden. We hebben deze bonussen echter zo gebalanceerd, dat de vaardigheid van een speler altijd beslissend is. Deze filosofie blijft overeind, zelfs als je een minder goed wapen hebt.

V: Hoeveel invloed hebben deze bonussen op de gameplay in PvP?

Deze bonussen kunnen het gedrag van een wapen beïnvloeden, zoals de herlaadsnelheid of het bereik, maar niet hoeveel schade het wapen doet.

Wapenupgrades

V: Hoe werken de upgrades van wapenversies in PvP?

Wapenversies werken ook in PvP, zodat spelers naar hun favoriete wapen kunnen upgraden. We hebben ervoor gezorgd dat de upgrades de statistieken van wapens maar een klein beetje verbeteren. Uiteindelijk is een goed geplaatst schot belangrijker dan het upgradeniveau van je wapen.

Klassen

V: Zijn de klassen anders in Ghost War dan in PvE?

In PvP veranderen de klassen niet na verloop van tijd. Je moet zelf actie ondernemen in de spelwereld, zoals het markeren van de vijand, teamgenoten oplappen, schade doen op vijanden, ze doden, bonussen krijgen voor headshots en bonussen voor kills van lange afstand.

Het doel is om elke klasse bekend aan te laten voelen, of je nou PvP of PvE speelt. Er zijn wel wat aanpassingen nodig om de ervaring te balanceren, maar de identiteit van de klassen verandert niet.

GRB News PvPBalancing 2

Vaardighedenschema

V: Is het vaardighedenschema anders in Ghost War dan in PvE?

Het blijft grotendeels hetzelfde in PvP. Sommige perks, zoals nachtzicht, worden echter automatisch beschikbaar in PvP, zelfs als je die niet hebt ontgrendeld in PvE. Andere perks hebben een limiet op hun effecten, of werken helemaal niet in Ghost War, zoals het thermisch zicht. We hebben een aantal perks op deze manier aangepakt, omdat die een te groot voordeel zouden geven tegen spelers van een lager niveau.

Perks

Q: Zijn er perks die alleen in PvP zitten?

Er zijn drie perks die exclusief voor PvP zijn:

  • Zware verwondingen - Het oplappen van je slachtoffers duurt een paar seconden langer.
  • Snelle handjes - Oplappen en interacties met het beveiligingssysteem en het saboteren van bommen gaat sneller.
  • Opoffering - Offer een deel van je gezondheid op voor een extra klassetechniek.

V: Worden er perks verwijderd uit PvP?

Ja, de perk Zesde zintuig is verwijderd uit PvP. Met deze perk kunnen spelers automatisch alle tegenstanders binnen hun bereik markeren. Spelers hadden een te groot voordeel als ze alle tegenstanders in een gebouw of gebied konden markeren, zonder zichzelf te laten zien.

Spelersstatistieken

V: Hoeveel impact hebben spelersstatistieken op de PvP-gameplay?

De kern van de PvP-ervaring draait om de vaardigheid van spelers. Spelersstatistieken geven je extra opties en maken jouw speelstijl extra krachtig, maar ze zijn niet bedoeld om spelers grote voordelen te geven in PvP.

V: Kun je de verschillen in statistieken zien tussen PvP en PvE?

Ja, je kunt wisselen tussen de statistieken in PvP en PvE in het uitrustingsmenu.

Balancering meta

V: Hoe balanceer je de ervaring om te voorkomen dat er een soort verplichte meta ontstaat in Ghost War?

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint biedt je grote vrijheid om je eigen speelstijl te ontwikkelen. Een meta kan gezond zijn, maar we houden in de gaten hoe spelers alle opties gebruiken en of er een meta ontstaat. We zullen aanpassingen doorvoeren als zich ongezonde meta's voordoen.

Er zijn veel variabelen die we onafhankelijk van elkaar kunnen aanpassen voor PvP, als dat nodig is. We houden de meta goed in de gaten via feedback uit de community en statistieken, en zullen aanpassingen doen om de meta gezond en leuk te houden.

V: Communiceren jullie deze aanpassingen, en zo ja, hoe?

We kondigen aanpassingen voor de PvP aan via het nieuwssysteem in PvP.


Voor het laatste nieuws over Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint kun je ons volgen op Twitter @GhostRecon en meepraten op de officiële Tom Clancy’s Ghost Recon-forums.