Delen

19 August 2019

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint PvP-modus: Ghost War

Ghosts,

We hebben vernomen dat de community meer nieuws wil horen over Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint, dus we zijn verheugd om de PvP-modus, Ghost War, te bespreken! Als je 'm gemist hebt, moet je zeker deze nieuwe Ghost War-trailer bekijken die onthuld is op gamescom.

GHOST WAR

Ghost War is een unieke en spannende PvP-modus in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Ghost War is opgebouwd uit Tom Clancy’s Ghost Recon® Wildlands, met verbeteringen die gebaseerd zijn op meer dan een jaar aan geleerde lessen en feedback.

Je vecht en past je aan met je unit in intense, tactische 4-tegen-4-matches in uiteenlopende open omgevingen. Communicatie en teamwork zijn essentieel om elitesoldaten uit te schakelen in een epische confrontatie.

[GRB] [News article] [Aug 19th] PVP 1

SPELTYPEN

Er zijn vanaf release twee speltypen beschikbaar in Ghost War: Eliminatie en Sabotage.

  • Eliminatie: een 4-tegen-4-deathmatch in teams met een tactische draai. In dit speltype maak je jacht op het vijandelijke team om ze uit te schakelen.

  • Sabotage: een 4-tegen-4-speltype waarin een team een bom probeert te planten terwijl het andere team hem probeert te ontmantelen.

Door middel van een 4-tegen-4-design in zowel PvE als PvP, kunnen Ghosts van speltype veranderen om hun vaardigheden op de proef te stellen in beide omgevingen.

Bij release wordt je teamwork op de proef gesteld in zes op maat gemaakte PvP-maps. Wij willen zien wie nou echt de allerbeste zijn!

[GRB] [News] [Aug 19th] PVP 2

NIEUWE FUNCTIES

We hebben veel geleerd van de feedback en gegevens die we hebben verzameld van Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Op basis van community-feedback en de resultaten die uit onze playtests naar voren zijn gekomen, hebben we een aantal wijzigingen gemaakt om een actievere en tactischere ervaring te bevorderen in iedere match.

Ghost War Eliminatie krijgt een nieuwe draai: de krimpende gevechtszone.

[GRB] [News] [Aug 19th] PVP 3

Deze zone wordt pas geactiveerd tegen het einde van de match om resterende spelers bij elkaar te brengen voor een laatste vuurgevecht.

De krimpende gevechtszone is een manier om patstellingen tegen te gaan. Het speelgebied zal geleidelijk krimpen en schade toedelen aan iedereen die zich erbuiten bevindt. Dit voegt een spannende draai toe aan matches waarin beide teams buitengewoon passief zijn.

De plaatsing van de zone op de map wordt willekeurig bepaald, waardoor alle resterende spelers gedwongen worden om zich aan te passen en een andere tactische aanpak te kiezen voor iedere match.

[GRB] [News] [Aug 19th] PVP 4

We hebben ook andere wijzigingen geïmplementeerd. We hebben bijvoorbeeld de afkoeltijden in PvP verkort en plunderbare voorwerpen in de map geplaatst. Dit zorgt voor meer spanning, tactische diepgang en goede matches. Een ander uniek element is het inlichtingenonderdeel van de gameplay-loop, waarbij je vijanden moet vinden voor je bepaalt hoe je ze te lijf gaat.

Dit creëert een unieke ervaring in Ghost War waarin je jaagt of wordt opgejaagd. Spelers moeten op een voorzichtigere, systematischere en tactischere aanpak vertrouwen, in plaats van argeloos in het rond te schieten. Er zijn verschillende elementen die hierbij helpen:

  • De markeringsfunctie stelt spelers in staat om tijdelijke markeringen op vijanden te plaatsen door op ze te richten.
  • Geluidsmarkeringen geven op de minikaart grof weer waar een vijandelijk geweerschot vandaan kwam.
  • Geluid en kogelsporen zijn specifiek afgesteld voor PvP-doeleinden om als detectiehulpmiddelen te dienen.

[GRB] [News] [Aug 19th] PVP 5

DEDICATED SERVERS

In Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint gebruiken we dedicated servers voor Ghost War die de algemene ervaring zullen verbeteren. Je krijgt al vroeg toegang tot Ghost War, net nadat je de eerste klasse hebt ontgrendeld.

BALANS EN GEDEELDE VOORTGANG

We willen dat je zelf beslist hoe je voortgang maakt in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, hetzij door middel van PvE, PvP of een mix van beide. In een omgeving waarin je voortgang in PvE en PvP aan elkaar gekoppeld zijn, kun je makkelijk wisselen tussen PvE en PvP, zonder van personage te veranderen of je voortgang kwijt te raken.

Het ervaringsniveau, de specialisatierang, het uitrustingsniveau en de bezittingen (uitrusting, wapens, aanpassingen, voorwerpen etc.) van je personage zijn gedeeld.

Sommige aanpassings- en cosmetische voorwerpen zijn exclusief voor PvE of PvP, maar de grote meerderheid van de voorwerpen zal gedeeld worden door beide speltypen.

Onze teams hebben zich erop gericht om de juiste balans voor elk gameplay-onderdeel te bereiken, met enkele beperkingen en aanpassingen voor bepaalde PvE-elementen, zoals wapens, voorwerpen en voordelen.

Elke Ghost heeft een voortgangsschema. Hierin staan alle voortgangselementen, een aantal voordelen, en passieve vaardigheden. In de PvP-omgeving werken bijna al deze voordelen.

Maar een klein aantal passieve vaardigheden zijn uitgeschakeld om een gebalanceerde omgeving te behouden tussen de spelers en vice versa.

Je begint elke ronde met een vooraf bepaalde set hulpmiddelen, zoals granaten en spuiten. Wat de passieve vaardigheden betreft: het thermisch zicht is uitgeschakeld in PvP, terwijl nachtzicht en bonussen met betrekking tot stamina uit het voortgangsschema standaard beschikbaar zijn.

Daarnaast zijn er nog een aantal unieke PvP-voorwerpen die elke klasse kan oppakken en gebruiken. De adrenalineshot is bijvoorbeeld een spuit die de techniekmeter vult, en gasdrones zijn speciale drones die gasgranaten kunnen schieten en op dezelfde manier werken als de drones van de aanvallersklasse.

PvP hoort een gevecht op gelijke voet te bieden, zodat je Ghost War ook kunt winnen met een personage en uitrusting van laag niveau.

Uitrustingsniveau is uitgeschakeld in PvP. Wapens doen specifieke schade in PvP, en er zijn beperkingen opgesteld om de maximale waarden te verlagen van uitrusting en wapens. Het voortgangsschema heeft geen dramatische impact op de machtsbalans tussen nieuwe en oude spelers.

Ons doel is om externe factoren te elimineren en te zorgen dat de beste Ghosts zich naar de overwinning kunnen vechten!

Ook verfijnen we de matchmaking-brackets en -snelheid, zodat de brackets groter zijn voor het zoeken van andere spelers, en je wordt gekoppeld aan spelers met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau.

[GRB] [News] [Aug 19th] PVP 6

ONLINE FUNCTIES

Met onze dedicated servers hebben we stabiliteit en connectiviteit verbeterd, en we hebben Ghost War veiliger gemaakt met de Battle Eye-integratie, waardoor het moeilijker gehackt of uitgebuit kan worden.

Ook hebben we opties in de game om valsspelen of onbeschaafd gedrag te melden.

Zoals gezegd verfijnen we onze matchmaking. Dat bereiken we met de Glicko-2-formule om de matchmaking-rating (MMR) aan te maken.

Als je bezig bent met matchmaking in PvP, word je gekoppeld aan andere spelers die dicht bij jouw MMR in de buurt zitten. Daarnaast kun je tijdens matchmaking gewoon doorgaan met het ervaren van de campagnewereld, menu's bedienen of de PvP-map verkennen die je zojuist hebt gespeeld. De PvP-map heeft een functie die de Matchmaking Lobby wordt genoemd, waardoor je minder tijd in menu's hoeft door te brengen en meer tijd kunt besteden aan het verkennen van de game.

We willen eerlijke opties bieden voor solo- en groepsspelers. Je kunt een game zoeken in je eentje, als volledig team van vier spelers, of met een groep die daar ergens tussen in zit.

BELONINGEN

We willen dat je gedurende de hele game tevreden blijft, of dat nu in PvE is of PvP.

De PvP-modus biedt specifieke beloningen die je kunt verdienen door PvP-mijlpalen te bereiken.

Deze PvP-mijlpalen bieden prestatiegerichte missies die beloningen opleveren, waaronder voortgangspunten, betaalmiddelen, aanpassingsvoorwerpen (titels, banners, wapenskins) en voordelen specifiek voor PvP.

Er zijn PvP-mijlpalen in verschillende categorieën, van certificatiemijlpalen tot uitdagendere tests als Feats of Strength.

We hebben hard gewerkt om het beloningssysteem zo gebalanceerd en eerlijk mogelijk te maken. Ons team heeft hard haar best gedaan om te zorgen dat spelers toegang hebben tot alle belangrijke beloningen zoals voortgangspunten. Alle PvP-voortgangspunten kunnen verzameld worden door middel van certificatiemijlpalen.

Mijlpalen die een hoge vaardigheid vereisen bieden unieke aanpassingsbeloningen die je kunt gebruiken om te laten zien hoe goed je bent.

GHOST WAR IN HET EERSTE JAAR

In het eerste jaar zal Ghost War worden uitgebreid met toevoegingen, en Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint wordt ook na de release ondersteund. Ghost War wordt na release ondersteund door een uitgebreid plan aan nieuwe klassen, maps en speltypen.

[GRB] [News] [Aug 19th] PVP 7

Voor het laatste nieuws over Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint kun je ons volgen op Twitter @GhostRecon en meepraten op de officiële Tom Clancy’s Ghost Recon-forums.